Zo dan, maar weer een nieuw projectje opgestart. Klant wilde graag 5 rolluiken met elektrische bediening en de voeding 12 volt. De oplaadbare batterijen worden opgeladen met een zonnepaneeltje op elke rolluikkast. Bij verschillende fabrikanten kon ik mijn zin niet krijgen, dus heb ik bandbediende rolluiken besteld en 5 PV setjes bij Somfy. Ben ik zelf aan het ombouwen geslagen. Met een handzender bedienen, soft start en stop, obstakel detectie en vastvries beveiliging. Het was even prutsen om de bedrading en de accu veilig in de kast weg te werken, maar het resultaat mag er zijn.

Vandaag de vijf rolluiken geplaatst, waarvan ik zelf de bandbediening heb vervangen door een 12 volt motor, met batterij en zonnepaneel. Was allemaal nieuw voor mij, dus toch nog een hele klus. De kinderziektes moeten er nog uit. Heb ik nog wel even wat extra service tijd voor nodig.